Windows Live Mail

Postafiók beállításainak módosítása - Windows Live Mail

Ha a Windows Live Mail szoftvert használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg a Windows Live Mail programot. A szoftver figyelmeztető üzenetben tájékoztatja, hogy a levelező kiszolgáló tanúsítványa nem ellenőrizhető. A program működését ez nem befolyásolja, mindössze arról van szó, hogy a kiszolgálót üzemeltető rendszer által generált tanúsítvány gondoskodik a szolgáltatás biztonságáról, nem pedig egy tanúsítvány szolgáltató állította ki azt. Továbblépéshez válassza az üzenetablak "Igen" gombját:

2. A postafiók beállításainak módosításához válassza a "Fiókok" menüt , majd az eszköztár "Tulajdonságok" pontját:

3. A továbbiakban meg kell változtatnia az alapértelmezett kiszolgáló beállításokat a felbukkanó ablak "Beérkező levelek" és "Kimenő levelek" beviteli mezője segítségével. Adja meg a mail.mik-uni-pannon.hu kiszolgáló nevet. Ellenőrizze továbbá, hogy postafiókja "E-mail felhasználó" mezőjében a teljes e-mail címe szerepel-e. Ha nem, adja meg e-mail címét a megfelelő mezőben a képernyőkép alapján:

4. Végezze el a kiszolgálók protokoll konfigurációját. Válassza ki a "Speciális" fület és a kép alapján hajtsa végre a beállításokat.

Ha végzett a beállításokkal egy tesztüzenet küldésével és a program Küldés/Fogadás funkciójának használatával (az eszköztár megfelelő gombja) győződjön meg a levelező program helyes működéséről.