Kari MSDNAA hozzáférés Oktatóknak

Kedves Oktató kolléga!

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai karán lehetősége van ingyenesen hozzáférni Microsoft és VMware szoftverekhez. Figyelem! A Kivuto rendszere esetén a hozzáféréseket már évente meg kell hosszabítani azután lejárnak.

Microsoft szoftverek esetén kövesse az alábbi lépéseket:

1. Írja be a böngészőbe a következő címet: https://azureforeducation.microsoft.com/devtools

2. A rendszer bejelentkezést fog kérni. Amennyiben rendelkezik MS fiókkal, lépjen be vele, amennyiben nem, hozzon létre egyet.

3. A hozzáférés aktivációjához szüksége van egy kari e-mail címen keresztüli megerősítésre. Az ehhez szükséges levelet a rendszer a neptunkóEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre fogja kiküldeni. A fiókba érkező leveleteket a https://webmail.mik.uni-pannon.hu oldalon keresztül tudja elolvasni (belépéskor az előbb definiált e-mail címet és a Moodle-ben is megszokott jelszót használja). A Microsoft ide küldi az aktivációs linket, melyre kattintás után már használhatja az Azure hozzáférését. Ha a levél nem jön meg, illetve nem tud belépni ebbe a fiókba, keresse meg a kari rendszergazdákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül és írja le a problémát.

VMware szoftverek esetén:

  1. Írja be a böngészőbe a következő címet: http://msdn.mik.uni-pannon.hu. Innen egy átirányítás segítségével lehet eljutni a Kivuto nevű szoftver disztribútor cég szoftver letöltő site-jára.  Fontos, hogy ide csak és kizárólag azok tudnak bejelelenkezni, akiket a webáruház kari adminisztrátora hozzá rendel a rendszerhez.
  2. A lap tetején rá kell kattintani a "Bejelentkezés" menüpontra.
  3. Ha nincs még aktív regisztrációja, kérem kattintson a "Regisztrálás" gombra és adja meg a felhasználónevét. Itt a Neptun kódot kell beírni a mezőbe. Mivel a rendszer érzékeny a kis és nagybetűk közti különbségekre, ügyeljen rá, hogy a Neptun kódot nagybetűk segítségével adja meg. Kattintson ezek után a "Folytatás" gombra. Ha az MSDNAA adminisztrátor rögzítette a rendszerben, akkor egy űrlapot kell kitöltenie személyes adataival, e-mail címével, továbbá megadhat egy Ön használni kívánt jelszót. Ha a "Folytatás" gombra kattintás hibát jelezne, akkor az Ön azonosítója nem létezik a rendszerben.

Utóbbi esetben és bármely probléma esetén kérem keresse meg e-mail-ben a kari adminisztrátort az alábbi címen:

  • Kiss Krisztián | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.