MS Outlook 2007

Postafiók beállításainak módosítása - Microsoft Outlook 2007

Ha a Microsoft Office 2007 irodai szoftvercsomag részét képező Microsoft Office Outlook 2007 terméket használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg a Microsoft Office Outlook 2007 programot. Amennyiben a szoftver biztonsági figyelmeztetést jelez, kattintson az üzenetablak "Igen" gombjára a kiszolgáló használatának elfogadásához. A probléma abból adódik, hogy a kiszolgáló nem tanúsítvány szolgáltató által minősített, hanem a működtető rendszer által generált tanúsítványt (self-signed-certificate) használ. A hibátlan működést ez nem befolyásolja.

2. Válassza ki a program "Eszközök" menüjéből a "Fiókbeállítások pontot:

3. A "Fiókbeállítások" segédablakban válassza ki a meglévő alapértelmezett fiók konfigurácót, majd kattintson a "Módosítás" gombra:

4. A továbbiakban meg kell változtatnia a "Bejövő üzenetek kiszolgálója", a "Kimenő levelek kiszolgálója" és a "Felhasználónév" beállításokat. A kiszolgálók beállításához a mail.mik.uni-pannon.hu nevet használja. Ügyeljen arra, hogy a "Felhasználónév" mezőbe e-mail címe kerüljön:

5. Kattintson a "További beállítások" gombra, hogy a kiszolgálók protokoll információit meg tudja adni. A "Kimenő levelek kiszolgálója" fülnél jelölje meg a "A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel" opciót, majd végezze el a beállításokat az ábra szerint a "Speciális" fülre kattintás után:

6. Zárja be a segédablakot az "OK" gomb segítségével, majd használja a "Fiók beállításainak tesztelése" lehetőséget:

Ha végzett a beállításokkal egy tesztüzenet küldésével és a program Küldés/Fogadás funkciójának használatával (az eszköztár megfelelő gombja) győződjön meg a levelező program helyes működéséről.