mukki.richem.hu levelezési beállításainak változása

Tisztelt MÜKKI-s Munkatársak!

A mukki.richem.hu levelezőrendszere július 4-én délelött egy hardware meghibásodás miatt ideiglenesen leállt. A levelező szolgáltatás mielőbbi helyreállítása, illetve adatainak megfelelő biztosításának érdekében az a kari levelezést is lebonyolító virtuális szerverre került átmigrálásra. A tanszéki levelezés még aznap délután 18:00 környékén már újra 100%-osan üzemelt. Ennek következtében a szerver elérhetőségei megváltoztak, melyről szóbeli tájékoztatás a 6. és 8. szinteken péntek délelőtt Hajba László és Volánszki Tibor által történt meg a lehetőségekhez mérten (sokan szabadságon voltak).

Akinek ezen email címe korábban átirányításra került, akkor az továbbra is aktív. A jelszavak nem változtak.
Az új rendszer több szolgáltatást nyújt a korábbiakhoz képest:

Mivel a tanszéken többnyire POP3-as fiókok voltak alkalmazva, így sajnos nem elég a postafiók beállításának módosítása, hanem egy új fiók beállítása szükséges. Ennek végrehajtásához kérem kövesse az erre készített ÚTMUTATÓNKAT. Ennek elvégzése után erősen ajánlott a korábbi leveleit ezen fiókba átmásolnia / áthelyeznie, hogy azok a kari levelezőszerveren is jelen legyenek. Mi csak az ide feltöltött levelek biztonságát tudjuk garantálni. A szerveren nem tárolt, csak a munkahelyi számítógépeiken meglévő levelek biztonsági mentése mindenkinek a saját felelőssége! A megfelelő rendszerezés érdekében levelező szolgáltatásunk támogatja a mappák és almappák létrehozását, így korábbi leveleit is megfelelően csoportosíthatja.

Az új kiszolgálóinformációk összefoglaló táblázata a Levelező kiszolgáló adatai pontban található meg. Amennyiben nem tart igényt a levelezőprogram beállítására, hanem weben keresztül szeretné használni rendszerünket, az arra vonatkozó információk a Web alapú levelezés pontban találhatók meg.

Amennyiben a leírások ellenére is problémába ütközik, ideiglenes megoldást nyújt webmail szolgáltatásunk. Ehhez kizárólag az email cím és jelszó ismerete szükséges. Ebben az esetben a munkahelyi számítógépén használt levelezőprogram beállításában kérem Hajba Lászlót vagy a kari Rendszergazdákat keresse.

Tisztelettel:
Kari Rendszergazdák