Mozilla Thunderbird

Postafiók beállításainak módosítása - Mozilla Thunderbird

Ha a Mozilla Thunderbird terméket használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg a Thunderbird programot, majd az Eszközök menüből válassza ki a postafiók beállításai lehetőséget:

2. A postafiók beállításai segédablakban válassza ki a bal oldalon lévő beállítás csoportok közül a "Kiszolgáló beállításai" pontot. Végezze el a bejövő levelek kiszolgálójának beállításait a képen látható információk felhasználásával ügyelve arra, hogy felhasználóneve a teljes e-mail címe legyen:

3. A továbbiakban meg kell változtatnia az alapértelmezett levélküldő kiszolgáló beállításait. Kérjük válassza a szerkesztés gombot a következő lépéshez:

4. A kiszolgáló mezőbe írja be a mail.mik.uni-pannon.hu nevet:

Ha végzett a beállításokkal, egy tesztüzenet küldésével és a program letöltés funkciójának használatával győződjön meg a levelező program helyes működéséről.

Windows Live Mail

Postafiók beállításainak módosítása - Windows Live Mail

Ha a Windows Live Mail szoftvert használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg a Windows Live Mail programot. A szoftver figyelmeztető üzenetben tájékoztatja, hogy a levelező kiszolgáló tanúsítványa nem ellenőrizhető. A program működését ez nem befolyásolja, mindössze arról van szó, hogy a kiszolgálót üzemeltető rendszer által generált tanúsítvány gondoskodik a szolgáltatás biztonságáról, nem pedig egy tanúsítvány szolgáltató állította ki azt. Továbblépéshez válassza az üzenetablak "Igen" gombját:

2. A postafiók beállításainak módosításához válassza a "Fiókok" menüt , majd az eszköztár "Tulajdonságok" pontját:

3. A továbbiakban meg kell változtatnia az alapértelmezett kiszolgáló beállításokat a felbukkanó ablak "Beérkező levelek" és "Kimenő levelek" beviteli mezője segítségével. Adja meg a mail.mik-uni-pannon.hu kiszolgáló nevet. Ellenőrizze továbbá, hogy postafiókja "E-mail felhasználó" mezőjében a teljes e-mail címe szerepel-e. Ha nem, adja meg e-mail címét a megfelelő mezőben a képernyőkép alapján:

4. Végezze el a kiszolgálók protokoll konfigurációját. Válassza ki a "Speciális" fület és a kép alapján hajtsa végre a beállításokat.

Ha végzett a beállításokkal egy tesztüzenet küldésével és a program Küldés/Fogadás funkciójának használatával (az eszköztár megfelelő gombja) győződjön meg a levelező program helyes működéséről.

MS Outlook Express

Postafiók beállításainak módosítása - Outlook Express

Ha az Outlook Express programot használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg az Outlook Express programot, majd az Eszközök menüből válassza ki a "Fiókok" lehetőséget:

2. Az "Internetfiókok segédablakban válassza ki a "Levelezés" fület, válassza ki az alapértelmezett levelező beállításokat, majd bal oldalon kattintson a "Tulajdonságok" pontot:

3. A továbbiakban meg kell változtatnia az alapértelmezett kiszolgáló beállításokat. Válassza ki a "Kiszolgálók" fület majd adja meg a mail.mik.uni-pannon.hu kiszolgálót a "Beérkezett levelek" és "Kimenő levelek" mezőkben. Ellenőrizze továbbá, hogy a "Fióknév mezőben a teljes e-mail címe szerepel-e. Ha nem, egészítse ki a kép alapján úgy, hogy a mezőbe e-mail címét írja:

4. Kattintson a "Speciális" fülre és állítsa be a kiszolgálókat a kép alapján a biztonságos kapcsolat használatára:

Ha végzett a beállításokkal egy tesztüzenet küldésével és a program Küldés/Fogadás funkciójának használatával (az eszköztár megfelelő gombja) győződjön meg a levelező program helyes működéséről.

MS Outlook 2007

Postafiók beállításainak módosítása - Microsoft Outlook 2007

Ha a Microsoft Office 2007 irodai szoftvercsomag részét képező Microsoft Office Outlook 2007 terméket használja levelező kliensként, kérem hajtsa végre az alábbi lépéseket a levelezés beállításainak módosításához. Segítségképpen készítettünk néhány képernyőképet, melyeket a kiválasztott képre kattintással tudnak teljes méretben megtekinteni. A képek bezárásához a felbukkanó ablak bal alsós sarkában található bezárás gomb használható.

A konfiguráció lépései a következők:

1. Nyissa meg a Microsoft Office Outlook 2007 programot. Amennyiben a szoftver biztonsági figyelmeztetést jelez, kattintson az üzenetablak "Igen" gombjára a kiszolgáló használatának elfogadásához. A probléma abból adódik, hogy a kiszolgáló nem tanúsítvány szolgáltató által minősített, hanem a működtető rendszer által generált tanúsítványt (self-signed-certificate) használ. A hibátlan működést ez nem befolyásolja.

2. Válassza ki a program "Eszközök" menüjéből a "Fiókbeállítások pontot:

3. A "Fiókbeállítások" segédablakban válassza ki a meglévő alapértelmezett fiók konfigurácót, majd kattintson a "Módosítás" gombra:

4. A továbbiakban meg kell változtatnia a "Bejövő üzenetek kiszolgálója", a "Kimenő levelek kiszolgálója" és a "Felhasználónév" beállításokat. A kiszolgálók beállításához a mail.mik.uni-pannon.hu nevet használja. Ügyeljen arra, hogy a "Felhasználónév" mezőbe e-mail címe kerüljön:

5. Kattintson a "További beállítások" gombra, hogy a kiszolgálók protokoll információit meg tudja adni. A "Kimenő levelek kiszolgálója" fülnél jelölje meg a "A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel" opciót, majd végezze el a beállításokat az ábra szerint a "Speciális" fülre kattintás után:

6. Zárja be a segédablakot az "OK" gomb segítségével, majd használja a "Fiók beállításainak tesztelése" lehetőséget:

Ha végzett a beállításokkal egy tesztüzenet küldésével és a program Küldés/Fogadás funkciójának használatával (az eszköztár megfelelő gombja) győződjön meg a levelező program helyes működéséről.